Voorproefje op Circulair Real Estate 2024

Voorproefje op Circulair Real Estate 2024

De 7e editie van de conferentie Circulair Real Estate België vindt 10 oktober 2024 plaats in Brussel. Hier komen beslissers uit de vastgoedketens bij elkaar om met elkaar te spreken over circulair bouwen als belangrijk middel in de verduurzaming van gebouwen.

Kansen voor de sector

De EU belast bedrijven met nieuwe regelgeving zoals de EU-taxonomie en CSRD om duurzaamheidsrapportages te maken en de CO₂-uitstoot van materialen in kaart te brengen. Dit biedt kansen voor vastgoedontwikkelaars om te investeren in circulaire en biobased materialen, vooral met Europese steunprogramma’s zoals NextGenEU en LIFE.

Grote bedrijven streven naar duurzame gebouwen. Duurzame woningen gebouwd met circulaire en biobased materialen zijn de toekomst. De vastgoedprofessionals worden nu aangemoedigd om zich meer en meer te richten op hoogwaardige, circulaire renovaties en nieuwbouw om toekomstbestendig en klimaatneutraal vastgoed te realiseren.

Tijdens de conferentie

Circulair Real Estate delen koplopers in de sector hun inzichten over de uitdagingen en kansen van herontwikkeling versus nieuwbouw, de waarde van circulaire materialen en de impact van duurzaamheidsrapportages. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zoals het Belpairegebouw en het biobased project Tannat in Molenbeek, worden lessen gedeeld over circulair bouwen en het gebruik van duurzame materialen om CO₂-impact te verminderen.

Klein inkijkje

In aanloop naar de conferentie Circulair Real Estate, spraken we met Peter De Wilde, Agentschap Onroerend Erfgoed, Wim Plaum van Befimmo, Koen Tengrootenhuysen van Decathlon en Kurt Van Den Bergh van Reynaers Aluminium Belux.

➡ Klik op de plaatjes om de volledige interviews te lezen.

        

Circulair Real Estate België

Wil je ook geïnspireerd raken door circulaire visies en oplossingen en tevens van anderen horen die hier een leidende rol in nemen? Laat je inspireren en ga in gesprek over de kansen van circulariteit binnen de vastgoedsector op de conferentie Circulair Real Estate op 10 oktober in Brussel.

Voor meer informatie en inschrijving ga je naar www.circulairrealestate.com.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.