Waterstof

Conferentie

Belgie.

26 juni 2024

Antwerpen

Welkom bij de Waterstof Conferentie België! Ga in gesprek over de rol van waterstof in de energietransitie, de vooruitzichten voor productie en import, het opbouwen van een markt en bij elkaar brengen van vraag en aanbod, Hoe werken we toe naar een business model?

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Waterstof Conferentie Belgie.

Op 26 juni verwelkomen wij de waterstofmarkt van België! Jij bent daar toch ook bij?

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Energie van morgen: waterstofuitdagingen en oplossingen

Bij de Waterstof Conferentie België richten we ons direct op de cruciale uitdagingen waarmee beleidsmakers, industrieleiders en investeerders dagelijks mee te maken hebben. Wij begrijpen dat de complexe regelgeving en het overheidsbeleid een struikelblok vormen in de race naar innovatie binnen de waterstofsector. Daarnaast is het creëren van een kostenefficiënte infrastructuur voor waterstof, inclusief productie, opslag en distributie, een uitdaging die roept om slimme oplossingen en stevige investeringen.

Tijdens onze dynamische conferentie duiken we in het hart van deze problemen. We brengen toonaangevende experts en beleidsmakers samen in een setting waar open en toekomstgerichte discussies de norm zijn. Onze sessies zijn ontworpen om de nieuwste strategieën in overheidsbeleid en regelgeving te ontrafelen, en om baanbrekende inzichten te bieden in de ontwikkeling van efficiënte waterstofinfrastructuur.

Met een sterke focus op het stimuleren van investeringen, bieden we onze deelnemers niet alleen een platform om de huidige uitdagingen te begrijpen, maar reiken we ook concrete handvatten en innovatieve strategieën aan om deze te overwinnen. Mis deze kans niet om deel uit te maken van de oplossing in de snelgroeiende wereld van waterstof!

Thema's

Effectief Beleid: Navigeren door overheidsbeleid en regelgeving.
Innovatieve Infrastructuur: Opbouwen van efficiënte waterstofinfrastructuur.
Industriële Implementatie: Praktische toepassingen en uitdagingen van waterstof in de industrie.
Duurzaamheid Voorop: Ecologische voetafdruk en duurzaamheid van waterstof.
Financiële Strategieën: Investeren in de toekomst van waterstof.
Technologische Vooruitgang: Nieuwste ontwikkelingen in waterstoftechnologie.
Netwerken & Samenwerking: Verbinden van industrie-experts en beleidsmakers.
Business case: Leren van succesvolle waterstofprojecten.
Marktkansen: Identificeren van economische kansen in de waterstofsector.
Toekomstvisie: Vooruitblikken naar waterstof in 2030 en verder.

Sprekers

Nic Balthazar

Dagvoorzitter

Nancy De Groof

Vice President Belgium
Advario

Johan Albrecht

Senior Fellow
Itinera

Philippe Alboort

Strategic Partnership Manager
ArcelorMittal

Maarten den Dekker

Chief Sustainability Officer
North Sea Port

Jan Rongé

CEO
Solhyd

Almut Bonhage

Energie-Expert
Bond Beter Leefmilieu

Philip Lenders

Director Sustainable Energy
PwC

Senne Gabriels

Attaché AD Energie
FOD Economie Federale Overheid

Jan Vande Putte

Energie-Expert
Greenpeace

Programma

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12.00 Ontvangst en netwerklunch

Door moderator Nic Balthazar

Johan Albrecht, senior fellow Itinera en professor milieu-economie Universiteit Gent

Kunnen we (private) waterstofmarkten creëren door de juiste combinatie van incentives en regulering, of is een vorm van directe overheidsinterventie nodig om fundamentele risico’s en onzekerheden te beperken?

Zes maanden Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie is bijna voorbij. Wat kunnen we hieruit meenemen én meegeven aan de nieuw te vormen Europese Commissie ten aanzien van waterstof?

Senne Gabriels, Adviseur Waterstof FOD Economie Federale  Regering

De vraag naar waterstof gaat toenemen, daarover zijn velen het eens.  Maar veel is nog onzeker waardoor een business case nog op zich laat wachten. De factor tijd ontbreekt te vaak in de discussies, we hebben een lange termijn visie nodig voor ons energie systeem én voor de industrie . Waar gaan we groene waterstof wel en niet voor in kunnen zetten?

  • Philippe Alboort, Manager Strategic Partnerships ArcelorMittal Belgium
  • Senne Gabriels, Adviseur Waterstof FOD Economie Federale Regering
  • Philip Lenders, Director Management Consulting Sustainable Energy PwC

In de havens hebben we de unieke situatie waar vraag en aanbod dicht bij elkaar gesitueerd zijn door de aanleg van electrolysers en de nabijheid van offshore wind. Daarnaast zal ook een fors deel van de waterstof geïmporteerd moeten worden. Een integratie van waterstof in energie- en Industriesectoren en mogelijk zwaar en maritiem transport zal ook voor een belangrijk deel gaan spelen in de havens. Hoe zorgen we voor de benodigde infrastructuur? En hoe kunnen we de waardeketens bouwen inclusief transport,  op- en overslag voor import én productie?

Interview:

  • Nancy De Groof, Vice President Advario
  • Maarten den Dekker, Chief Sustainability Officer North Sea Port

15.05 Break & netwerken

In dit panel wordt de focus gelegd op de milieu-impact en duurzaamheid van waterstofproductie en -gebruik. De discussie zal zich richten op de balans tussen de voordelen van waterstof als duurzame energiebron en de milieu-uitdagingen die ermee gepaard gaan. Dit gesprek is essentieel om een uitgebreid (en lange termijn) perspectief te krijgen van de ecologische voetafdruk van waterstof en de bijdrage ervan aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. Wanneer is groene waterstof ook echt een groenere oplossing?

Interview met:

  • Almut Bonhage, beleidsexpert energie Bond Beter Leefmileu
  • Jan Vande Putte, energie-expert Greenpeace

Jan Rongé, CEO Solhyd

Waterstof panelen om de industrie en andere bedrijven te helpen verduurzamen. Tegen 2030 wil het 50.000 ton waterstof per jaar produceren. De ambities zijn hoog van deze spin-off van de KU Leuven. Het paneel produceert hernieuwbare waterstof, rechtstreeks uit energie van het zonlicht en vocht van de buitenlucht.

16.25 Afsluiting en netwerkdrink

17.15 Naar huis om de match te kijken Oekraine - België

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Mediapartner

Erkend Dienstverlener

Sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

LOCATIE & PARKEREN Salons Van Edel Terbekehofdreef 13 2610 Antwerpen Parkeren: Er zijn voldoende (gratis) parkeerplekken bij de locatie. Met openbaar vervoer: De bushalte ‘Wilrijk Terbekehofdreef’ ligt op ca 5 minuten loopafstand (400m) van de locatie. Bus 500 stopt hier (rijdt tussen Antwerpen – Mechelen).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens dit event ontmoet u 100 bestuurders en leidinggevenden van publieke en private organisaties die betrokken zijn bij de overgang naar een duurzame energievoorziening. Denkt u hierbij aan verantwoordelijken uit de industrie, chemie en energie sector, grootverbruikers van energie, kennisinstellingen, universiteiten en overheden.

1 of meer professionals van de volgende organisaties namen deel in 2023:

ADPO nv, Aertssen Infra nv, Agentschap Innoveren & Ondernemen // Flanders Innovation & Entrepreneurship, Air Liquide, Air Liquide Industries Belgium nv, AKD Benelux Lawyers, Ashland Speciaties bv, BASF Antwerpen nv, Brussels NetWork Operations, CEO’s 4 Climate, Clean Hydrogen Joint Undertaking, Comfort Energy Group, CREG, Cyclops  bv, De Tijd, Departement MOW Agentschap Overheidspersoneel, DSG Belgium, Econopolis, Ecotips, Eiffage Energie Systemes , Electrabel SA/NV , EnergyVille, Entras, Eoly Energy NV, FEBEG, Fieldfisher Lawyers, Fluvius, Fluvius , Flux50, Fluxys n.v./s.a., Gas.be, Ghent University, House of Projects, Iemants NV, kabinet federaal minister van energie’, KBC Bank, KH Engineering nv, Lineas NV, Loyens & Loeff , Luminus, NV Bekaert SA, Ores, POM Limburg, SEA-Tank Terminal Antwerp, SFPI-FPIM, SGS Statutory Services Belgium vzw, Siemens NV, Stibbe, Synergrid, The Content Company , Tree Energy Solutions Belgium, TÜV AUSTRIA Belgium nv, Van Hool, Virya Energy, Vlaamse Overheid, Welding Company, Westfalen Gassen, Wind aan de Stroom, WWF Belgium

De kosten van om deel te nemen aan de conferentie bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch en consumpties, programma en netwerken.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties) voor voltijds studenten. Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.